Asortyment

O nas
Nasza firma została założona w 1991 roku. Początkowo prowadziliśmy jedynie działalność gastronomiczną która istniała pod nazwą Radical s.c. W tamtych czasach dostęp do nowoczesnego sprzętu gastronomicznego był bardzo ograniczony. Zapotrzebowanie rynku na usługi związane z wyposażeniem punktów gastronomicznych oraz doświadczenie jakie zdobyliśmy podczas prowadzenia kilku własnych placówek stało się motorem i powodem rozszerzenia naszej działalności.
W 1997 roku poszerzyliśmy zakres oferty gastronomicznej o "kompleksowe wyposażenie punktów gastronomicznych" rozpoczynając nową działalność usługową na rynku podkarpackim, pod nazwą firmy - Gastro Gal - Podkarpackie Centrum Dystrybcuji Sprzętu i Urządzeń Gastronomicznych.
Po ponad 20 latach naszych zmagań z rynkiem gastronomicznym możemy Państwu zaproponować, już wyselekcjonowany i sprawdzony sprzęt największych krajowych i zagranicznych producentów oraz dostawców. Potwierdzeniem naszej współpracy i partnerstwa z dostawcami są certyfikaty autoryzacyjne. Jesteśmy bezpośrednim przedstawicielem takich firm jak Stalgast, UNOX, Hendi, Fagor, Kromet - Dora Metal, Lozamet, , Ma Ga, Mawi, Bolarus oraz Juka. Niemniej jednak w swojej szerokiej ofercie posiadamy również produkty i innych uznanych producentów – między innymi Brema, Miele, Winterhalter, Rational, Roller Grill, Robot Coupe, Fetco. Większość produktów znajdziecie Państwo w naszym sklepie internetowym.
Doświadczenie jakie zdobyliśmy na przestrzeni lat, znajomość branży i specyfiki rynku oraz gruntowna znajomość wymagań jakie musi spełniać dzisiejsza gastronomia, pozwala nam projektować i wprowadzać w życie " wizje " nawet najbardziej wymagających Inwestorów.
Każdy projekt traktujemy jako odrębną całość wykorzystując wszelkie walory przestrzeni przy jednoczesnym uwzględnieniu optymalnego doboru wyposażenia. Wykonany przez nas projekt zawiera wszystkie interesujące Inwestora informacje.
"Gastro Gal" to nie tylko wyposażenie gastronomi. Specyfika naszej oferty to w szczególności :
- doradztwo w zakresie sprzętu oraz urządzeń gastronomicznych
- projektowanie powierzchni przeznaczonych dla gastronomi w tym sal konsumpcyjnych
- serwis gwarancyjny oraz pogwarancyjny urządzeń
- transport sprzętu oraz urządzeń w miejsce wyznaczone przez klienta
- montaż sprzętu w sposób zgodny z wymaganiami dotyczącymi eksploatacji urządzeń (BHP, SANEPiD, PPoż, PIP)
- szkolenia pokazowe u klienta, tak aby pracownicy mogli w pełni korzystać z zakupionego sprzętu
- prezentacje urządzeń oraz ich działania połączone z degustacją przygotowanych dań
W Październiku 2018 roku firma Gastro Gal otworzyła nowy Salon sprzedaży wraz z magazynem na ul. Mikołaja Reja 13 w Rzeszowie. Lokalizacja jest atutem zarówno dla nas jak i licznie odwiedzających nas Klientów.
Posiadamy dużą ekspozycję towarów, show room do prowadzenia szkoleń oraz własną kuchnię połączoną z drink barem do prezentacji i warsztatów gastronomicznych.
Serdecznie zapraszamy!
Po ponad 20 latach naszych zmagań z rynkiem gastronomicznym możemy Państwu zaproponować, już wyselekcjonowany i sprawdzony sprzęt największych krajowych i zagranicznych producentów oraz dostawców. Potwierdzeniem naszej współpracy i partnerstwa z dostawcami są certyfikaty autoryzacyjne. Jesteśmy bezpośrednim przedstawicielem takich firm jak Stalgast, UNOX, Hendi, Fagor, Kromet - Dora Metal, Lozamet, , Ma Ga, Mawi, Bolarus oraz Juka. Niemniej jednak w swojej szerokiej ofercie posiadamy również produkty i innych uznanych producentów – między innymi Brema, Miele, Winterhalter, Rational, Roller Grill, Robot Coupe, Fetco. Większość produktów znajdziecie Państwo w naszym sklepie internetowym.
Doświadczenie jakie zdobyliśmy na przestrzeni lat, znajomość branży i specyfiki rynku oraz gruntowna znajomość wymagań jakie musi spełniać dzisiejsza gastronomia, pozwala nam projektować i wprowadzać w życie " wizje " nawet najbardziej wymagających Inwestorów.
Każdy projekt traktujemy jako odrębną całość wykorzystując wszelkie walory przestrzeni przy jednoczesnym uwzględnieniu optymalnego doboru wyposażenia. Wykonany przez nas projekt zawiera wszystkie interesujące Inwestora informacje.
"Gastro Gal" to nie tylko wyposażenie gastronomi. Specyfika naszej oferty to w szczególności :
- doradztwo w zakresie sprzętu oraz urządzeń gastronomicznych
- projektowanie powierzchni przeznaczonych dla gastronomi w tym sal konsumpcyjnych
- serwis gwarancyjny oraz pogwarancyjny urządzeń
- transport sprzętu oraz urządzeń w miejsce wyznaczone przez klienta
- montaż sprzętu w sposób zgodny z wymaganiami dotyczącymi eksploatacji urządzeń (BHP, SANEPiD, PPoż, PIP)
- szkolenia pokazowe u klienta, tak aby pracownicy mogli w pełni korzystać z zakupionego sprzętu
- prezentacje urządzeń oraz ich działania połączone z degustacją przygotowanych dań
W Październiku 2018 roku firma Gastro Gal otworzyła nowy Salon sprzedaży wraz z magazynem na ul. Mikołaja Reja 13 w Rzeszowie. Lokalizacja jest atutem zarówno dla nas jak i licznie odwiedzających nas Klientów.
Posiadamy dużą ekspozycję towarów, show room do prowadzenia szkoleń oraz własną kuchnię połączoną z drink barem do prezentacji i warsztatów gastronomicznych.
Serdecznie zapraszamy!
Nowy salon sprzedaży i magazyn w budynku przy ulicy Mikołaja Reja 13

Galeria
Szkolenia
Cyklicznie organizujemy POKAZY SPRZĘTU GASTRONOMICZNEGO połączone z degustacją oraz SZKOLENIA i WARSZTATY GASTRONOMICZNE prowadzone przez Patryka Żołnowskiego znanego szefa kuchni włoskiej, z ponad 16-letnim doświadczeniem w gastronomi jako kelner, kucharz, szef kuchni, menedżer restauracji – kuchni włoskiej i międzynarodowej.
Patryk to pasjonat kulinarny, twórca nowych receptur, a także szkoleniowiec kuchni molekularnej. Szaf kuchni a zarazem mentor kulinarny potrafiący zbudować zespół kucharzy dążący w tym samym kierunku, jakim jest satysfakcja klienta – gościa.
Swoje doświadczenie zdobywał zarówno w kraju jak i poza granicami między innymi w :

Jako jedni z niewielu posiadamy uniwersalny SHOW ROOM
Patryk to pasjonat kulinarny, twórca nowych receptur, a także szkoleniowiec kuchni molekularnej. Szaf kuchni a zarazem mentor kulinarny potrafiący zbudować zespół kucharzy dążący w tym samym kierunku, jakim jest satysfakcja klienta – gościa.
Swoje doświadczenie zdobywał zarówno w kraju jak i poza granicami między innymi w :
Istituto Alberghiero di LADISPOLI / Włochy ; Lord Byron Catering - Rzym / Włochy ; Pałac Prezydencki Quirinale ; Hotel ANTARTIC 5*Luxury - Hamburg / Niemcy ; Hotel Boscolo ESEDRA 5*Luxury - Rzym / Włochy ; Hotel Hassler 5*Luxury ; Rastauracja Imago 1*Michelin - Rzym / Włochych ; Martini's restaurant - Vancouver / Kanada ; Grand Hotel Rzeszów **** ; Stary Browar Rzeszowski ; Osteria Bellanuna – italian restaurant / Rzeszów ; HENDI – Food Service Equipment ; GRAFEN - Doradca Kulinarny
Jako jedni z niewielu posiadamy uniwersalny SHOW ROOM

połączony z własnym DRINK BAREM
oraz pracującą POKAZOWĄ KUCHNIĄ
Galeria
Projekty technologiczne
WYKONUJEMY PROJEKTY TECHNOLOGICZNE OBIEKTÓW GASTRONOMICZNYCH
Mamy za sobą dziesiątki zrealizowanych projektów – od niewielkich kuchni do dużych stołówek czy domów weselnych. Współpracę z klientami na ogół rozpoczynamy na wczesnym etapie inwestycji rozpoczynając od doradztwa i projektowania technologii kończąc na dostawie i montażu urządzeń. Zapewniamy akceptację projektu przez stosowne urzędy (głównie Sanepid).
Dlaczego warto mieć projekt technologiczny?
Planując otwarcie lokalu gastronomicznego należy przemyśleć jego charakter i podjąć wiele decyzji o jego przyszłym kształcie. Inwestor musi przemyśleć wiele szczegółów i skoordynować prace różnych wykonawców. Aby to zadanie wykonać prawidłowo najlepiej zacząć przygotowania od rozmowy z technologiem, który na podstawie uzyskanych informacji wyrysuje technologię w rzuty lokalu.
Fachowo wykonany projekt technologiczny (czasem określany przez inwestorów jako „projekt gastronomiczny”) warunkuje sprawną realizację prac budowlanych na obiekcie i przygotowanie mediów. W efekcie działania różnych wykonawców a następnie dostawy i montaż sprzętu przebiegają bez zakłóceń.
Fachowo wykonany projekt technologiczny (czasem określany przez inwestorów jako „projekt gastronomiczny”) warunkuje sprawną realizację prac budowlanych na obiekcie i przygotowanie mediów. W efekcie działania różnych wykonawców a następnie dostawy i montaż sprzętu przebiegają bez zakłóceń.
Czy projekt technologiczny jest drogi?
Dla inwestorów, którzy zdecydują się na współpracę z naszą firmą w zakresie dostaw sprzętu, koncepcja ustawienia urządzeń wykonywana jest bezpłatnie. Rozszerzeniem koncepcji o odpowiednie opisy i uzgodnienia jest projekt gastronomiczny. Ceny projektów na rynku rozpoczynają się od kilku tysięcy złotych dla małych lokali kończąc na kilkudziesięciu tysiącach dla największych. U nas Klient będzie mile zaskoczony zaproponowaną ceną kompletnego projektu technologicznego.
Często bywa również tak, że koncepcja wstępna potrzebna jest „na już” a zakup sprzętu planowany jest dopiero za kilkanaście miesięcy. Wówczas wykonanie koncepcji wiąże się z niewielką opłatą ale jest ona w całości zwracana inwestorowi jeśli na etapie zakupu sprzętu wybierze naszą firmę.
Warto jednak uświadomić sobie, że inwestycja w projekt technologiczny jest w gruncie rzeczy niezbędna. Bez niego bowiem inwestor narażony jest zarówno na złą komunikację na budowie wiążącą się z brakiem informacji dla wykonawców jak i na kosztowne przeróbki budowlane. Inwestycja w projekt technologii jest minimalna w skali realizacji całego projektu otwarcia lokalu gastronomicznego i zwraca się z ogromną nawiązką.
Od dobrego planowania zaczyna się sprawna i fachowa realizacja każdego przedsięwzięcia w gastronomii.
Często bywa również tak, że koncepcja wstępna potrzebna jest „na już” a zakup sprzętu planowany jest dopiero za kilkanaście miesięcy. Wówczas wykonanie koncepcji wiąże się z niewielką opłatą ale jest ona w całości zwracana inwestorowi jeśli na etapie zakupu sprzętu wybierze naszą firmę.
Warto jednak uświadomić sobie, że inwestycja w projekt technologiczny jest w gruncie rzeczy niezbędna. Bez niego bowiem inwestor narażony jest zarówno na złą komunikację na budowie wiążącą się z brakiem informacji dla wykonawców jak i na kosztowne przeróbki budowlane. Inwestycja w projekt technologii jest minimalna w skali realizacji całego projektu otwarcia lokalu gastronomicznego i zwraca się z ogromną nawiązką.
Od dobrego planowania zaczyna się sprawna i fachowa realizacja każdego przedsięwzięcia w gastronomii.



Dni Otwartych Drzwi
Cyklicznie organizujemy DNI OTWARTYCH DRZWI.
W tracie tych spotkań każdy odwiedzający ma możliwość spotkania się z przedstawicielami producentów oraz wyjątkową sposobnoś zobaczenienia szerokiej oferty urządzeń gastronomicznych.

Dla chętnych organizujemy WARSZTATY GASTRONOMICZNE.
Pod okiem profesjonalnych kucharzy Klienci mogą się szkolić i poszerzać swój warsztat kulinarny.

Spotkać nas można równierz na REGIONALNYCH TARGACH BRANŻOWYCH

W tracie tych spotkań każdy odwiedzający ma możliwość spotkania się z przedstawicielami producentów oraz wyjątkową sposobnoś zobaczenienia szerokiej oferty urządzeń gastronomicznych.




Dla chętnych organizujemy WARSZTATY GASTRONOMICZNE.
Pod okiem profesjonalnych kucharzy Klienci mogą się szkolić i poszerzać swój warsztat kulinarny.




Spotkać nas można równierz na REGIONALNYCH TARGACH BRANŻOWYCH




Serwis i Transport
SERWIS gwarancyjny i pogwarancyjny
Wszystkie urządzenia zakupione w sklepie Gastro Gal objęte są co najmniej 12 miesięcznym okresem gwarancji liczonym od dnia zakupu. Wszelkie wady jakie ujawnią się podczas użytkowania sprzętu w tym okresie zostaną przez nas usunięte bezpłatnie. Wymogiem do naprawy serwisowej jest karta gwarancyjna wraz dokumentem zakupu które dołączane są wraz z zakupionym sprzętem. Na każde zgłoszenie reagujemy maksymalnie do 48 godzin od jego otrzymania.
Serwisanci Gastro Gal zapewniają stałą opiekę serwisową także po okresie gwarancyjnym.
Posiadamy własną BAZĘ TRANSPORTOWĄ
zarówno handlową
jak i serwisową