Sklep Gastro Gal wykorzystuje pliki cookies OK więcej

Asortyment
Projekty technologiczne
aktualizacja:  2017-10-08

WYKONUJEMY PROJEKTY TECHNOLOGICZNE OBIEKTÓW GASTRONOMICZNYCH

Mamy za sobą dziesiątki zrealizowanych projektów – od niewielkich kuchni do dużych stołówek czy domów weselnych. Współpracę z klientami na ogół rozpoczynamy na wczesnym etapie inwestycji rozpoczynając od doradztwa i projektowania technologii kończąc na dostawie i montażu urządzeń. Zapewniamy akceptację projektu przez stosowne urzędy (głównie Sanepid).

Dlaczego warto mieć projekt technologiczny?
Planując otwarcie lokalu gastronomicznego należy przemyśleć jego charakter i podjąć wiele decyzji o jego przyszłym kształcie. Inwestor musi przemyśleć wiele szczegółów i skoordynować prace różnych wykonawców. Aby to zadanie wykonać prawidłowo najlepiej zacząć przygotowania od rozmowy z technologiem, który na podstawie uzyskanych informacji wyrysuje technologię w rzuty lokalu. 

Fachowo wykonany projekt technologiczny (czasem określany przez inwestorów jako „projekt gastronomiczny”) warunkuje sprawną realizację prac budowlanych na obiekcie i przygotowanie mediów. W efekcie działania różnych wykonawców a następnie dostawy i montaż sprzętu przebiegają bez zakłóceń. 

 
Czy projekt technologiczny jest drogi?
Dla inwestorów, którzy zdecydują się na współpracę z naszą firmą w zakresie dostaw sprzętu, koncepcja ustawienia urządzeń wykonywana jest bezpłatnie. Rozszerzeniem koncepcji o odpowiednie opisy i uzgodnienia jest projekt gastronomiczny. Ceny projektów na rynku rozpoczynają się od kilku tysięcy złotych dla małych lokali kończąc na kilkudziesięciu tysiącach dla największych. U nas Klient będzie mile zaskoczony zaproponowaną ceną kompletnego projektu technologicznego.

Często bywa również tak, że koncepcja wstępna potrzebna jest „na już” a zakup sprzętu planowany jest dopiero za kilkanaście miesięcy. Wówczas wykonanie koncepcji wiąże się z niewielką opłatą ale jest ona w całości zwracana inwestorowi jeśli na etapie zakupu sprzętu wybierze naszą firmę.

Warto jednak uświadomić sobie, że inwestycja w projekt technologiczny jest w gruncie rzeczy niezbędna. Bez niego bowiem inwestor narażony jest zarówno na złą komunikację na budowie wiążącą się z brakiem informacji dla wykonawców jak i na kosztowne przeróbki budowlane. Inwestycja w projekt technologii jest minimalna w skali realizacji całego projektu otwarcia lokalu gastronomicznego i zwraca się z ogromną nawiązką.

Od dobrego planowania zaczyna się sprawna i fachowa realizacja każdego przedsięwzięcia w gastronomii.


 
    

     
Oferta
Newsletter
Otrzymuj informacje o promocjach i wyprzedażach
projekt i realizacja: BigCom
aktualizacja:  2017-08-29 11:38