Sklep Gastro Gal wykorzystuje pliki cookies OK więcej

Asortyment
Porady
Nasi dostawcy
O nas
aktualizacja:  2017-09-15
Nasza firma została założona w 1991 roku. Początkowo prowadziliśmy jedynie działalność gastronomiczną która istniała pod nazwą Radical s.c. W tamtych czasach dostęp do nowoczesnego sprzętu gastronomicznego był bardzo ograniczony. Zapotrzebowanie rynku na usługi związane z wyposażeniem punktów gastronomicznych oraz doświadczenie jakie zdobyliśmy podczas prowadzenia kilku własnych placówek stało się motorem i powodem rozszerzenia naszej działalności.

W 1997 roku poszerzyliśmy zakres oferty gastronomicznej o "kompleksowe wyposażenie punktów gastronomicznych" rozpoczynając nową działalność usługową na rynku podkarpackim już z nową nazwą firmy - Gastro Gal - Podkarpackie Centrum Dystrybcuji Sprzętu i Urządzeń Gastronomicznych. 

Dziś kiedy mija już prawie 20 lat naszych zmagań z rynkiem gastronomicznym możemy śmiało zaproponować państwu asortyment ponad 50 dostawców w tym takich czołowych firm jak Stalgast, Hendi, Fagor, Kromet, Lozamet, Rational, Dr. Weigert oraz wielu innych, czego potwierdzeniem są świadectwa i certyfikaty autoryzacyjne. Doświadczenie jakie zdobyliśmy na przełomie tych lat, znając specyfikę rynku oraz wymagania jakie musi spełniać dzisiejsza gastronomia, projektujemy i wprowadzamy w życie " wizje " nawet najbardziej wymagających Inwestorów


 

Nasza firma to nie tylko wyposażenie gastronomi. Specyfika naszej oferty to w szczególności :

- doradztwo w zakresie sprzętu oraz urządzeń gastronomicznych
- projektowanie powierzchni przeznaczonych dla gastronomi w tym sal konsumpcyjnych
- serwis gwarancyjny oraz pogwarancyjny urządzeń 
- dowóz sprzętu oraz urządzeń w miejsce wyznaczone przez klienta
- montaż sprzętu w sposób zgodny z wymaganiami dotyczącymi eksploatacji urządzeń (BHP, SANEPiD, PPoż, PIP)
- szkolenia pokazowe u klienta, tak aby pracownicy mogli w pełni korzystać z zakupionego sprzętu
- prezentacje urządzeń oraz ich działania połączone z degustacją przygotowanych dań

Takie kompleksowe działania pozwoliły nam przez 18 lat istnienia naszej firmy na zdobycie odpowiednich kwalifikacji, a dzięki cyklicznym szkoleniom naszej kadry, nasza firma jak i usługi które oferujemy zawsze są na najwyższym poziomie co potwierdzone jest wieloma certyfikatami oraz dyplomami które można obejrzeć bezpośrednio w siedzibie naszej firmy.

Galeria


 

Wstęp
aktualizacja:  2017-09-15
Po prawie 20 latach naszych zmagań z rynkiem gastronomicznym możemy Państwu zaproponować, już wyselekcjonowany i sprawdzony sprzęt największych krajowych i zagranicznych producentów oraz dostawców. Potwierdzeniem naszej współpracy i partnerstwa z dostawcami są certyfikaty autoryzacyjne. Jesteśmy bezpośrednim przedstawicielem takich firm jak Stalgast, UNOX, Hendi, Fagor, Kromet - Dora Metal, Lozamet, , Ma Ga, Mawi, Bolarus oraz Juka. Niemniej jednak w swojej szerokiej ofercie posiadamy również produkty i innych uznanych producentów – między innymi Brema, Miele, Winterhalter, Rational, Roller Grill, Robot Coupe, Fetco. Większość produktów znajdziecie Państwo w naszym SKLEPIE INTERNETOWYM

Doświadczenie jakie zdobyliśmy na przestrzeni lat, znajomość branży i specyfiki rynku oraz gruntowna znajomość wymagań jakie musi spełniać dzisiejsza gastronomia, pozwala nam projektować i wprowadzać w życie " wizje " nawet najbardziej wymagających Inwestorów.

Każdy projekt traktujemy jako odrębną całość wykorzystując wszelkie walory przestrzeni przy jednoczesnym uwzględnieniu optymalnego doboru wyposażenia. Wykonany przez nas projekt zawiera wszystkie interesujące Inwestora informacje.
 
Galeria


 

Szkolenia
aktualizacja:  2017-09-15
W dniu dzisiejszym jesteśmy jedną z największych firm Polski południowo wschodniej. Jako jedni z niewielu posiadamy własną salę szkoleniową oraz duży salon ekspozycyjny w Rzeszowie przy ul. Dominikańska 1a

U nas każdy Klient dostanie kompletną informację, pomoc w przygotowaniu projektu oraz towar w dobrej jakości i cenie.

 
Galeria


 

Projekty technologiczne
aktualizacja:  2017-09-15

WYKONUJEMY PROJEKTY TECHNOLOGICZNE OBIEKTÓW GASTRONOMICZNYCH

Mamy za sobą dziesiątki zrealizowanych projektów – od niewielkich kuchni do dużych stołówek czy domów weselnych. Współpracę z klientami na ogół rozpoczynamy na wczesnym etapie inwestycji rozpoczynając od doradztwa i projektowania technologii kończąc na dostawie i montażu urządzeń. Zapewniamy akceptację projektu przez stosowne urzędy (głównie Sanepid).

Dlaczego warto mieć projekt technologiczny?
Planując otwarcie lokalu gastronomicznego należy przemyśleć jego charakter i podjąć wiele decyzji o jego przyszłym kształcie. Inwestor musi przemyśleć wiele szczegółów i skoordynować prace różnych wykonawców. Aby to zadanie wykonać prawidłowo najlepiej zacząć przygotowania od rozmowy z technologiem, który na podstawie uzyskanych informacji wyrysuje technologię w rzuty lokalu. 

Fachowo wykonany projekt technologiczny (czasem określany przez inwestorów jako „projekt gastronomiczny”) warunkuje sprawną realizację prac budowlanych na obiekcie i przygotowanie mediów. W efekcie działania różnych wykonawców a następnie dostawy i montaż sprzętu przebiegają bez zakłóceń. 
 
Czy projekt technologiczny jest drogi?
Dla inwestorów, którzy zdecydują się na współpracę z naszą firmą w zakresie dostaw sprzętu, koncepcja ustawienia urządzeń wykonywana jest bezpłatnie. Rozszerzeniem koncepcji o odpowiednie opisy i uzgodnienia jest projekt gastronomiczny. Ceny projektów na rynku rozpoczynają się od kilku tysięcy złotych dla małych lokali kończąc na kilkudziesięciu tysiącach dla największych. U nas Klient będzie mile zaskoczony zaproponowaną ceną kompletnego projektu technologicznego.

Często bywa również tak, że koncepcja wstępna potrzebna jest „na już” a zakup sprzętu planowany jest dopiero za kilkanaście miesięcy. Wówczas wykonanie koncepcji wiąże się z niewielką opłatą ale jest ona w całości zwracana inwestorowi jeśli na etapie zakupu sprzętu wybierze naszą firmę.

Warto jednak uświadomić sobie, że inwestycja w projekt technologiczny jest w gruncie rzeczy niezbędna. Bez niego bowiem inwestor narażony jest zarówno na złą komunikację na budowie wiążącą się z brakiem informacji dla wykonawców jak i na kosztowne przeróbki budowlane. Inwestycja w projekt technologii jest minimalna w skali realizacji całego projektu otwarcia lokalu gastronomicznego i zwraca się z ogromną nawiązką.

Od dobrego planowania zaczyna się sprawna i fachowa realizacja każdego przedsięwzięcia w gastronomii.
Galeria


 

Wentylacja i klimatyzacja
aktualizacja:  2017-09-15
Klimatyzacja w dniu dzisiejszym stała się w większości lokali standardem. Inwestorzy świadomi są komfortu jaki wymagany jest przez dzisiejszych klientów – tak więc klimatyzowane sale konsumpcyjne to widok bardzo powszechny. Gorzej się ma sprawa z wentylowaniem pomieszczeń kuchennych. Błędy popełnione na początku czasami są nieodwracalne lub narażają inwestora na bardzo kosztowne przeróbki.

Już na samym początku inwestycji jesteśmy w stanie sprawnie pokierować pracami tak w przyszłości nie było problemu z zaduchem czy niechcianymi zapachami w produkcyjnej części kuchni. Biorąc pod uwagę wszelkie aspekty tzn : wymiary pomieszczeń, moc urządzeń, ilość pracowników a nawet kartę menu o jaką będzie opierał się szef kuchni wyliczamy i przygotowujemy projekt skutecznej wentylacji.

Dla tych którzy chcą wydzielić specjalne strefy dla klientów palących papierosy proponujemy bardzo skuteczne rozwiązania tak zwane kabiny dla palących.
Galeria


 

Serwis
aktualizacja:  2017-09-15

Serwis gwarancyjny i pogwarancyjny

Wszystkie urządzenia zakupione w sklepie Gastro Gal  objęte są co najmniej 12 miesięcznym okresem gwarancji liczonym od dnia zakupu. Wszelkie wady jakie ujawnią się podczas użytkowania sprzętu w tym okresie zostaną przez nas usunięte bezpłatnie. Wymogiem do naprawy serwisowej jest karta gwarancyjna wraz dokumentem zakupu które dołączane są wraz z zakupionym sprzętem. Na każde zgłoszenie reagujemy maksymalnie do 48 godzin od jego otrzymania. 

 


Gwarancji nie podlegają usterki:

  • mechaniczne, termiczne i chemiczne oraz wywołane nimi wady;
  • ​wynikające z użytkowania niezgodnego z przeznaczeniem 
  • wynikające z niewłaściwej instalacji (wodnej, elektrycznej, gazowej ) która może być przyczyną usterki
  • wynikające z niewłaściwego sposobu czyszczenia i konserwacji
  • powstałe na skutek niewłaściwego montażu 
  • wynikające z samowolnych napraw / modyfikacji wykonywanych przez osoby nieupoważnione

 

Wymianie gwarancyjnej nie podlegają również części zużywające się podczas normalnej eksploatacji sprzętu, takie jak bezpieczniki, wtyczki, uszczelki, żarówki.

 

Aby poprawnie zgłosić usterkę klient zobowiązany jest do poprawnego wypełnienia poniższego formularza kontaktowego. W opisie usterki prosimy o wyczerpujące informacje które mogą w znacznym stopniu ułatwić i przyśpieszyć zdiagnozowanie i likwidacje usterki. 

Serwisanci Gastro Gal zapewniają stałą opiekę serwisową także po okresie gwarancyjnym. Usługa taka obejmuje zarówno serwis sprzętu zakupionego u nas jak i sprzętu zakupionego w innych firmach.
 

 

Galeria
Oferta
Newsletter
Otrzymuj informacje o promocjach i wyprzedażach
projekt i realizacja: BigCom
aktualizacja:  2017-08-29 11:38